onsdag den 24. august 2011

Info uge på Ramathibodi Hospital

Så er vi startet på intro på Ramathibodi hopsitalet i Bangkok. De første par dage har været mest med undervisning om hospitalets opbygning, sygeplejeuddannelse og alternative behandlinger. Spændende men mange timer i træk, uden pauser.
Bare at komme frem til hospitalet, kan være meget besværligt. Der er sindssygt meget trafik hele døgnet i Bangkok, men specielt om morgenen. Så for at komme frem (ca. 6 km) kan det tage 1 time og hvis det regner 2 timer. Det er heller ikke altid at taxaerne vil tage en med, da 6 km kan være alt for langt væk. Så vi skal ca beregne ½ time, til bare at finde taxaer om morgenen.
Den første dag mødte vi vores vejledere fra vores afdelinger. Det viser sig, at jeg alligevel skal på Obstetrik afd i 6 uger og derefter gynækologisk i 6 uger. Det bliver super fedt. Vi mødte kun vores vejleder fra Obstetrik, men hun havde store planer for os. Vi får 2 uger på fødeafdelingen, 2 uger på post fødsels afsnit, 1 uge på afdelingen hvor man oplærer mødrene i at give babyerne bad og mad. (Hun forsikrede os i, at vi nok skal få lov til at holde babyerne) :-). Derudover får vi undervisning undervejs i obstetrik og medicin givning til babyer. Til slut i forløbet skal vi også på besøg på børnehjem. Det bliver spændende.
Jeg må ærligt talt sige at Ramathibodi hospitalet er nogenlunde samme standard som derhjemme. Måske er bygningerne ældre, men alt virker super effektivt og slet ikke som jeg havde forventet. Derudover har de lige åbnet et nyt hospital der hører til det gamle, det er helt moderne og super high tech... Så kan de danske hospitaler vidst godt lære lidt fra Thailand. De bygger også snart et nyt hospital ude omkring Bangkoks lufthavn, endnu mere moderne. Så jeg tror vidst ikke at man skal være bange for kvaliteten af sygehuset. Imorgen skal vi 3 timer på skadestuen og så slutter vi dagen af med lidt undervisning.
Imorgen aften tager jeg med 6 af pigerne på badeferie til Koh Samet. Det fortjener vi :-) 


 (b.1 Mig med et kæmpe Mai skilt ;-)..) (b.2 trafikken i Bangkok) (b.3 Ramathibodi's nye afd)(b.4 Museum for traditionel thai medicin)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar