fredag den 19. august 2011

Mahidol University and Nursing School

Indtil nu har jeg gået på sprogskole hele ugen. Det er nogle lange timer, da undervisningen går med at alle skal sige sætningerne på thai en efter en. (Hvilket tager lang tid!!)
I onsdags havde vi heldigvis en lidt anderledes dag, da vi skulle ud og se Mahidol Universitetet og møde andre sygeplejestuderende fra Japan og Taiwan. Det er på Mahidol Universitets området at Sygeplejeskolen ligger. Det er nemlig en universitetsuddannelse som tager 4½ år, men så bliver de samtidig også uddannet til Jordmødre. Selve universitetsområdet var kæmpe stort, ligesom man ser i de amerikanske film... super fedt. Vi startede med at se et traditionelt Thailandsk hus (se billede) og derefter blev vi vist rundt på campus. (Billede 2 er ved musik konservatoriet)

 Vi sluttede dagen af med at se sygeplejeskolen. Billederne ovenfor er fra en af demostuerne. Man må sige at de bliver uddannet 10 gange bedre i Thailand end i DK til det praktiske. Det er næsten pinligt så lidt vi prøver af praktisk undervisning i forhold til dem. Deres praktiske eksamner på de første moduler, kan bestå i, at de kommer ind på en af demostuerne, hvor der er 7-10 stationer. Så starter man bare fra station 1 og udfører en praktisk test (f.eks. sårpleje), derefter er det videre til station 2 hvor der ligger en som skal skiftes og så videre.... Man skal bestå alle stationerne!!
Derudover (som i kan se på billederne) lærer man at tage blodprøver, skifte sår, lægge venflon og de havde dukker der kunne snakke og sige hvor de havde ondt. Mega sejt.
Jeg er lidt spændt på hvordan praktikken kommer til at gå. De Thailandske sygeplejestuderende som er ligeså langt som mig, har lært ekstremt meget mere praktisk sygepleje end jeg har.
Men så lægger de tilgengæld ikke så meget vægt på alt det omsorgsfulde (åndelig omsorg, berøring og hvordan sygeplejersken skal tackle krisetilstande), da man altid skal smile, ligemeget hvilken situation man står i som sygeplejerske...
Meget specielt og det bliver nok noget af en udfordring.
Men jeg er klar :-) Bring it on....

1 kommentar:

  1. Årh det det vi efterlyser hele tiden (-: Vi kan jo ikke de "småting" som f.eks. at lægge venflon når vi skal ud .. eller har haft muligheden for at øve os om ikke andet. Det spøjst der er så stor en forskel på hvordan sygeplejersker uddannes.

    SvarSlet